fbpx
+31 (0) 653554820 moes@improvalley.nl

Begin positief 

 

Positief beginnen is een techniek uit het improvisatietheater die erg goed toepasbaar is in een speels leven. Als je positief begint met improviseren dan zorg je ervoor dat je geen problemen maakt, maar dat je problemen vindt. Dit is een fijn uitgangspunt om over de uitdagingen van alledag te spelen.

Om deze techniek toe te passen in jouw eigen dagelijks leven is het handig om aan te wijzen waar jouw nieuwe spel start. In de ochtend bijvoorbeeld. Je moet misschien nog even je dromen van de nacht een plekje geven en je wekker uitzetten, maar dan ligt er een nieuwe dag aan je voeten.

Heb je het gratis e-book al bekeken? Het heet ‘Neem je speelsheid serieus’ en ik geef 3 tips die weinig tijd kosten maar dagelijks veel resultaat geven.

Probeer elke nieuwe dag de gedachten op te ruimen en van binnen te glimlachen. Nieuwe verhalen in je leven zullen weer nieuwe problemen op gaan werpen, maar probeer deze problemen niet te maken, maar alleen te vinden!

Een nieuw startpunt in je dag kan ook zijn dat je een nieuwe ruimte binnen gaat, nieuwe mensen ontmoet of begint om iets op te schrijven. Voel dat er elke keer weer als golven verhalen ontstaan, groot of klein, met een positief begin, een ontwikkeling en een einde dat je op een of andere manier weer vrede geeft.

Maak van het leven een prachtige improvisatie! 

661287844615780