fbpx
+31 (0) 653554820 moes@improvalley.nl

Wees eerlijk naar jezelf

 

Eerlijk naar jezelf toe zijn is een techniek uit het improvisatietheater die een acteur kan gebruiken om een geloofwaardige rol te spelen. Op deze manier zullen ze echte gedachten en echte worstelingen te zien krijgen, of ze horen ze bijvoorbeeld in een geïmproviseerd dagboekfragment of lied.

Ook in het dagelijks leven zijn er elke dag weer momenten waarop het kan lonen om eerlijk te zijn naar jezelf toe. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarin iemand een sterke mening over jou heeft, of waarin je een belangrijke keuze moet maken. Geef jezelf simpelweg toestemming om je af te vragen: ‘Wat doet dit met mij?’

Als je alleen leeft naar de waarheid van anderen dan zul je de verbinding met jezelf missen en daarmee ook een gevoel van zingeving. Terwijl je als je eerlijk bent naar jezelf toe je makkelijker je eigen leven kunt vormgeven naar je eigen standaarden. Speels, creatief, ontspannen…

Maak van het leven een prachtige improvisatie!

Hierbij nog een filmpje van een optreden in Musketon (Utrecht) waar ik met de Gonnagles het liedje ‘Als je moedig bent’ zing. Een liedje over moedig en eerlijk in het hier en nu durven zijn.

We weten zo weinig,
maar er is wat er is
en we zien het pas goed
als het donker is.

661287844615780